Vepřová játra v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra v alobalu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 451,5mg |
Draslík | 536,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra vepřová, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky. Na každý plátek poklademe oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, opepříme a pokapeme kečupem. |
2 | Alobal potřeme olejem, urovnáme na něj připravené plátky jater a dobře zabalíme. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
4 | Hotová játra vybalíme z alobalu, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou. |
5 | Podáváme s dušenou rýží. |