Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 16963

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
5 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
300 g Kachní prsa
5 ks Kafirové listy
3 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Máta
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Rýže jasmínová
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 662kJ
20% Sacharidy 73 g
6% Tuky 4 g
16% Sodík 324 mg
43% Bílkoviny 24 g

Laap pet postup přípravy receptu:

1

V menší pánvi na středně silném ohni pražíme asi 10 minut jasmínovou rýži. Po vychladnutí rýži v mixéru umixujeme téměř na prášek.

2

V pánvi wok uvaříme na prudkém ohni mleté kachní maso v limetkové šťávě a rybí omáčce, až je hnědé. Po vyvaření veškeré tekutiny pánev odstavíme z ohně.

3

K masu přidáme rýžový prášek, voňatku citrónovou, šalotku, kafirové list, jarní cibulku a pražené chilli - a vše dobře promícháme. Dle chuti dosolíme či dokořeníme.

4

Talíře obložíme dokola listy hlávkového salátu. Lžící klademe dovnitř listů uvařenou směs, pak porce ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Jako přílohu na další talíř naaranžujeme čerstvou zeleninu: zelené fazolky (podélně nakrájené), salátovou okurku (na kolečka), zelí (na tenké nudličky), půlky cherry rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept