Treska po srbsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska po srbsku
Treska po srbsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16972 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup |
100 g | Majonéza |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska mražená |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 820,8mg |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 58,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Treska mražená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska po srbsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné tresky nakrájíme na porce a osolíme. |
2 | Žloutky s pivem našleháme do pěny, přidáme mouku, sůl a vymícháme těstíčko. |
3 | Porce ryby namáčíme do těstíčka a pečeme je na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu. |
4 | Rozmícháme majonézu s kořením, solí a kečupem, dohladka vymícháme a přilijeme víno a trochu worcesteru. Omáčkou přelijeme upečené porce ryb. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.