Recept

Telecí mozeček na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 16984

Ingredience

40 g Cibule
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Telecí mozek
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
1% Sacharidy 4 g
30% Tuky 22 g
20% Sodík 406 mg
35% Bílkoviny 20 g

Telecí mozeček na žampionech postup přípravy receptu:

1

Mozeček spaříme horkou vodou a odblaníme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mozeček, očištěné, na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Podusíme asi 10 minut.

3

Nakonec vlijeme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout.

4

Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s ředkvičkovým salátem a čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept