Recept

Rýžová polévka s garnáty a kuřetem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17000

Ingredience

4 polévková lžíce Cibule - nať
3 ks Cibulka jarní
110 g Garnát obecný
1 ks Koriandr celý
5 ks Koriandr čerstvý
100 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
0,5 kávová lžička Pepř bílý
350 g Rýže jasmínová
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar slepičí
2 ks Zelí čínské
1 ks Zázvor celý
5 stroužek Česnek
2 kávová lžička Ředkev

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 040kJ
22% Sacharidy 79 g
18% Tuky 13 g
70% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Rýžová polévka s garnáty a kuřetem postup přípravy receptu:

1

Očištěné garnáty vyloupeme a nařízneme je po délce, aby se otevřeli jako motýli (hlavičku a ocas neodřezáváme).

2

Na pánvi wok rozpálíme olej a usmažíme na něm stroužek česneku – a ihned po osmažení česnek vyhodíme.

3

V mixéru rozmixujeme kořen koriandru, nahrubo nasekaný česnek, pepř a špetku soli, aby vznikla hladká pasta. V misce koriandrovou pastu smícháme s mletým kuřecím masem a jarní cibulkou. Rukama nebo lžicí z hmoty vytvarujeme malé kuličky (asi 1 cm v průměru).

4

V hrnci povaříme zeleninový nebo slepičí vývar, přilijeme světlou sójovou omáčku, přidáme nakládanou ředkev a rýži, potom do vývaru naházíme masové knedlíčky, zmírníme plamen na střední teplotu a pomalu vaříme ještě asi 3 minuty. Dále do polévky vhodíme garnáty, menší zázvor nakrájený na tenké plátky a nahrubo nasekané listy čínského zelí, načež vaříme ještě další 2 minuty (garnáti se musí rozevřít a zrůžovět).

5

Podle chuti přisolíme nebo dokořeníme. Posypeme naťovou cibulkou a lístky koriandru na ozdobu. Případně přidáme trošku bílého pepře a česnekového oleje.

Poznámka

Místo mletého kuřecího můžeme použít vepřové.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept