Recept

Čínská vepřová pečeně

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17016

Ingredience

100 g Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová kýta
200 ml Voda pitná
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 941 kcal
Kilojoule 3 937kJ
2% Sacharidy 8 g
103% Tuky 77 g
24% Sodík 488 mg
91% Bílkoviny 51 g

Čínská vepřová pečeně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso protkneme proužky slaniny, osolíme a mírně opepříme. Na povrchu potřeme kýtu sardelovou pastou.

2

Na pekáči rozehřejeme máslo, osmahneme na něm oloupanou, jemně nasekanou cibuli, vložíme maso a osmahneme je po všech stranách. Podlijeme vodou a pečeme doměkka ve vyhřáté troubě.

3

Měkké maso vyjmeme, do šťávy vlijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme. Před podáváním omáčku zakapeme trochou citronové šťávy.

Poznámka

Podáváme s knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept