Recept

Telecí řízky s jablky a smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17075

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kari koření
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 724kJ
2% Sacharidy 8 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 289 mg
58% Bílkoviny 33 g

Telecí řízky s jablky a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Před koncem pečení přidáme oloupané, na kostičky nakrájené jablko.

2

Opečené řízky vyjmeme a do výpeku vmícháme kari koření. Po zpěnění přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minuty. Omáčku osolíme a nalijeme na řízky.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept