Vejce s houbovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s houbovou nádivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17157 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 383,3mg |
Draslík | 237,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme je s máslem. |
2 | Očištěné, nakrájené houby chvíli podusíme ve vlastní šťávě a po vychladnutí je nasekáme nadrobno. Houby smícháme s utřenými žloutky, přidáme trochu sardelové pasty, přilijeme mléko a podle potřeby zahustíme strouhankou. |
3 | Ze směsi vytvarujeme 12 kuliček, vložíme je do bílků a ozdobíme snítkou petrželky. |
Nabídněte tato vejce své návštěvě a budete hostitelem či hostitelkou roku. Jsou chuťově báječná.