Hrachová polévka se slaninou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka se slaninou a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 17211 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrách loupaný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 120,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka se slaninou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme. |
2 | Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny. |
3 | Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Polévka byla výborná. Jen jsem přidala pepř a zeleninový bujón. Pažitku jsem už bohužel na zahradě nenašla, ale i tak polévka mile překvapila.