Květák zapečený s francouzskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s francouzskou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17248 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 253,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme okapat. |
2 | Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme je do zapékací mísy. |
3 | Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a za stálého míchání povaříme. Osolíme a zašleháme syrový žloutek. |
4 | Omáčkou zalijeme květák, posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. |
5 | Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |