Recept

Květák zapečený s francouzskou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17248

Ingredience

1 ks Květák
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Strouhanka
20 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
11% Sacharidy 40 g
51% Tuky 39 g
29% Sodík 578 mg
33% Bílkoviny 19 g

Květák zapečený s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme okapat.

2

Uvařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme je do zapékací mísy.

3

Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a za stálého míchání povaříme. Osolíme a zašleháme syrový žloutek.

4

Omáčkou zalijeme květák, posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

5

Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept