Kapr na zelenině a koření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na zelenině a koření
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17257 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Jalovec |
800 g | Kapr obecný |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na zelenině a koření postup přípravy receptu:
1 | Kuličky pepře rozdrtíme v hrnci, přidáme ostatní koření, česnek, ocet a přilijeme 1/2 l vody. Nálev chvíli povaříme, přecedíme a přidáme do něj očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu. Znovu povaříme, zalijeme vínem a dovaříme. |
2 | Přidáme omyté, osolené porce kapra, citronovou šťávu a maso vaříme asi 15 minut doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s těstovinami.