Halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halušky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1726 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
7,5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
240 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka pšeničná hrubá |
75 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
60 g | Vejce slepičí |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 398,6mg |
---|---|
Cholesterol | 35,1mg |
Draslík | 85,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halušky postup přípravy receptu:
1 | Hrubou mouku prosijeme s kypřícím práškem, přilijeme vejce rozšlehaná s vodou a mlékem, osolíme a promícháme, až vznikne těsto. |
2 | Hotové těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody. Halušky promícháme, vyjmeme, propláchneme a necháme okapat. |
3 | Nakonec pokrm promastíme rozpuštěným sádlem. |
Halušky dělám docela často,ale neumím si je představit z hrubé mouky ,vajec a mléka.Já dělám brambory,hladká mouka a sůl.
tady to co je tu popsané budou asi tzv. noky..