Recept

Srnčí steaky po cikánsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17288

Ingredience

100 g Anglická slanina
200 g Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
2 ks Jalovec
100 ml Olej rostlinný
150 g Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
300 g Rajčata
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 138kJ
5% Sacharidy 18 g
58% Tuky 43 g
68% Sodík 1 g
123% Bílkoviny 69 g

Srnčí steaky po cikánsku postup přípravy receptu:

1

Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme.

2

Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme.

3

Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept