Daňčí řezy se šunkou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí řezy se šunkou a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Dančí maso |
10 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
6 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 727,2mg |
---|---|
Cholesterol | 559,8mg |
Draslík | 753,5mg |
Vláknina | 102,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dančí maso, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí řezy se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. |
3 | Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme. |
4 | Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo smažené bramborové hranolky.