Jednoduchý recept

Lovecký jelení špíz

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17317

Ingredience

4 ks Bobkový list
150 g Cibule
700 g Jelení maso
1 kávová lžička Kečup
60 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Víno červené
40 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 255kJ
1% Sacharidy 5 g
48% Tuky 36 g
32% Sodík 640 mg
80% Bílkoviny 45 g

Lovecký jelení špíz postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

2

Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle.

3

Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme.

4

Špízy podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept