Recept

Čerstvá rajčatová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17341

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 551kJ
5% Sacharidy 18 g
123% Tuky 92 g
15% Sodík 305 mg
6% Bílkoviny 3 g

Čerstvá rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.

2

Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

3

V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.

4

Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.

5

Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept