Ovocný nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný nákyp
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17346 |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr skořicový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Meruňky |
400 ml | Mléko polotučné |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ostružiny |
75 g | Proso - obilky |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 138,7mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Meruňky, Ostružiny, Proso - obilky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný nákyp postup přípravy receptu:
1 | Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat. |
2 | Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém. |
3 | Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta. |
4 | Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce. |
5 | Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít. |
6 | Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Ovoce v nákypu můžeme libovolně obměňovat.