Polévka z hovězího masa s ovesnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z hovězího masa s ovesnými vločkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17353 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Hovězí maso přední |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Ovesné vločky |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 300,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Ovesné vločky, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z hovězího masa s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vložíme do 1 l teplé vody s pepřem a vaříme. K téměř měkkému masu přidáme očištěnou zeleninu a dovaříme doměkka. |
2 | Vývar scedíme a přidáme na másle osmahnuté ovesné vločky. Uvaříme je doměkka. |
3 | Nakonec do polévky vložíme uvařené, na kostičky nakrájené hovězí maso a zeleninu a jen prohřejeme. Přisypeme nasekanou pažitku a podáváme. |