Jednoduchý recept

Pšeničná kaše se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17486

Ingredience

4 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
20 g Máslo čerstvé
0,1 l Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 97 kcal
Kilojoule 407kJ
1% Sacharidy 3 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 61 mg
2% Bílkoviny 1 g

Pšeničná kaše se smetanou postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme na rozpálenou teflonovou pánev a za stálého míchání ji nasucho mírně opražíme. Zalijeme vodou a necháme nabobtnat.

2

Potom mouku osolíme a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu vody.

3

Nakonec do kaše vmícháme lžíci másla.

4

Při podávání polijeme kaši hustou sladkou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept