Recept

Dušené žampiony s červeným vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17522

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
0,1 l Víno červené
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 82 kcal
Kilojoule 345kJ
3% Sacharidy 11 g
1% Tuky 0 g
5% Sodík 106 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušené žampiony s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Na mírně rozehřátý olej dáme tymián a bobkový list a na mírném ohni necháme provonět. Po 5 minutách zesílíme teplotu a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit a přidáme očištěné, nakrájené žempiony, osolíme, lehce opepříme a dusíme 10 minut.

2

Přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a dusíme ještě 10-15 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z čerstvých hřibů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept