Ovocný koláč Ascot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný koláč Ascot
Ovocný koláč Ascot
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17592 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
75 g | Kokos - mletý (Kopra) |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Krém | |
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rýžový škrob |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Ovocný koláč Ascot | |
225 g | Borůvky |
350 g | Maliny |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 295,1mg |
Draslík | 126,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Citrony, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Borůvky, Maliny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Rýžový škrob, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný koláč Ascot postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s kokosem, máslem, cukrem a žloutkem, vše dobře zpracujeme rukama, až vznikne hladké těsto. Upěchujeme ho do rozkládací formy na koláč, ke dnu a stěnám. Propícháme hustě vidličkou, aby se při pečení nevyboulilo. Korpus zakryjeme alobalem, pokryjeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Alobal i fazole odstraníme a znovu těsto propícháme vidličkou. Pečeme dalších 10-15 minut, až je těsto zlatavé. Hotový korpus necháme vychladnout. |
2 | Mezitím připravíme náplň: z citrónu nastrouháme lžičku kůry a vymačkáme 2 lžíce šťávy. V rendlíku rozpustíme máslo, cukr, kukuřičnou moučku Maizena a mícháme, až směs začne houstnout, vaříme jednu minutu. V misce vyšleháme žloutky a přidáme je do směsi, mícháme metlou, aby se nevytvořily hrudky. Vaříme minutu, až směs začne houstnout, potom odstavíme z ohně. Do krému vmícháme kůru a šťávu z citrónu. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a spojíme s krémem. |
3 | Korpus naplníme krémem, maliny poskládáme do kruhu podél okraje koláče. Střed koláče vyplníme borůvkami a malinami. Necháme asi hodinu v lednici, aby krém ztuhl. |