Broskvové galetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvové galetky
Broskvové galetky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17596 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1650 g | Kompot broskvový |
3 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Broskvové galetky | |
30 g | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 64,9mg |
Draslík | 270,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 47,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Zázvor mletý, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvové galetky postup přípravy receptu:
1 | Cukr, mouku, vejce a máslo zpracujeme na vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme a dáme ho na hodinu do lednice. |
2 | Mezitím si připravíme náplň: broskve necháme okapat, osm půlek dáme stranou a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pánve, přidáme citrónovou šťávu, mletý zázvor a lžíci zavařeniny. Vaříme na středním plameni asi 5-10 minut, až se objem zmenší na 300 ml. Občas promačkáme. Necháme vychladnout. |
3 | Z těsta vyválíme kruhový plát o průměru 35 cm a přendáme ho na plech. Prsty zahrneme okraje ke středu, až se průměr zmenší na 25 cm a okraj je 2 cm vysoký, okraje posuneme do středu a utvoříme 7 stejně velkých obloučků. Vznikne tvar květiny. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a nandáme na něj náplň z broskví. |
5 | V rendlíku na středním ohni necháme rozpustit zbytek broskvové nebo meruňkové zavařeniny. Zbývající poloviny broskví nakrájíme na tenké plátky tak, aby se neporušil tvar půlky broskve. Opatrně přendáme broskve na náplň v koláči a potřeme je rozpuštěnou zavařeninou. |