Recept

Italský koláč s ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17608

Ingredience

Náplň
150 g Cukr krupice
90 g Med včelí
450 g Ořechy vlašské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
Italský koláč s ořechy
60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Mléko polotučné
40 g Mouka kukuřičná
215 g Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,189 kcal
Kilojoule 4 975kJ
25% Sacharidy 91 g
118% Tuky 89 g
1% Sodík 16 mg
32% Bílkoviny 18 g

Italský koláč s ořechy postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s kukuřičnou moukou a cukrem, do směsi zapracujeme kousky másla a vejce. 2/3 těsta upěchujeme ke dnu a stěnám rozevírací formy do výšky 3 cm. Dáme do lednice i se zbytkem těsta.

2

Ve větší pánvi zahřejeme cukr bez míchání, až se začne rozpouštět. Za stálého míchání ho pak vaříme 6-8 minut, až má zlatohnědou barvu. Odstavíme a opatrně vmícháme smetanu, vrátíme na oheň a vaříme 5 minut, až je směs hladká. Odstavíme a vmícháme med, nasekané ořechy a dobře promícháme. Necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na podklad koláče.

3

Zbytek těsta rozválíme na plát 25 x 12 cm, z něj nakrájíme pruhy široké 1 cm. Proužky stočíme a vytvoříme z nich na povrchu koláče mřížku. Potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Hotový koláč necháme vychladnout. Můžeme podávat teplý nebo studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept