Koláč s kiwi a hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s kiwi a hroznovým vínem
Koláč s kiwi a hroznovým vínem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 17612 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
225 g | Hroznové víno |
3 ks | Kiwi |
2 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
450 ml | Mléko plnotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Želatina |
2 polévková lžíce | Želé rybízové |
Koláč s kiwi a hroznovým vínem | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
120 g | Máslo čerstvé |
175 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 228,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 488,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hroznové víno, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Želatina, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Likér mandlový - Amaretto, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Želé rybízové, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s kiwi a hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se solí, cukrem, máslem a studenou vodou. Vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho a dáme na hodinu do lednice. |
2 | Těsto vyválíme na kruhový plát o 2,5 cm větší než je průměr formy. Přeneseme do formy, propícháme hustě vidličkou, zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Po této době vyjmeme fazole i alobal, znovu těsto propícháme a pečeme ještě 10-15 minut. Na mřížce necháme korpus koláče zcela vychladnout. |
3 | Mezitím co se korpus peče připravíme si náplň: do pánve dáme mouku, cukr, práškovou želatinu a vše promícháme. V misce rozšleháme vejce, žloutky a mléko. Směs přimícháme do pánve a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Potom směs 15 minut zahříváme na mírném plameni, za stálého míchání, až směs zhoustne. Nevaříme! Směs odstavíme z ohně a přidáme mandlový likér nebo tresť. Necháme vychladnout, zakryjeme a dáme asi na hodinu do lednice. |
4 | Zrnka vína rozřízneme podélně a vyjmeme semínka. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a vmícháme jí do náplně. |
5 | Korpus vyjmeme z formy, přendáme na tác a naplníme náplní. Hezky ozdobíme vínem a kiwi. V rendlíku rozpustíme želé z červeného rybízu a štětcem naneseme na ovoce. Koláč necháme minimálně hodinu v lednici ztuhnout. |