Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17625

Ingredience

Těsto
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
175 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
Zapékaná jablka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
225 g Cukr třtinový
5 ks Jablka
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 911kJ
24% Sacharidy 85 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 13 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zapékaná jablka postup přípravy receptu:

1

V rendlíku smícháme cukr, mouku a vodu. Za stálého míchání vaříme až směs zhoustne. Odstavíme, vmícháme máslo, citrónovou šťávu, skořici a muškátový oříšek.

2

Jablka oloupeme a vyjmeme jádřince, nakrájíme je na tenké plátky a naskládáme do zapékací misky 30 x 20 cm. Přelijeme omáčkou.

3

Mouku smícháme s práškem do pečiva a máslem. Prsty vytvoříme větší hrudky, přilijeme mléko a mícháme až těsto zvláční, ale je hrudkovité.

4

Jablka poklademe těstem, ale nezakrýváme zcela. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 40 minut.

5

Podáváme teplé se zmrzlinou nebo smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept