Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 395 minut
Doba přípravy: 360 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 17741

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
23% Sacharidy 82 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 7 mg
12% Bílkoviny 7 g

Lepkavá rýže postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme rýži a zalijeme ji pitnou studenou vodou tak, aby dosahovala asi 5 cm nad povrch rýže. Máčíme ji nejméně 3 hodiny, můžeme i přes noc. Z rýže slijeme vodu a přendáme ji do bambusového napařovacího košíku, který používáme na dušení rýže v páře, nebo do běžného pařáku vystlaného dvojitou vrstvou mušelínu. Rýži v napařovacím košíku rovnoměrně rozvrstvíme, pod košíkem přivedeme vodu v nádobě k varu. Umístíme pařák do nádoby s vařící vodou - pozor na popálení! Zmírníme oheň a přiklopíme pokličkou. Dusíme v páře asi 20 - 25 minut, rýže naběhne, bude křehká a lesklá. Doba varu se liší v závislosti na tom, jak dlouho jsme rýži máčeli. Každých 10 minut zkontrolujeme množství vody v nádobě, popřípadě ji dolijeme.

2

Jakmile bude rýže uvařená, rozprostřeme ji na velký podnos, aby rychle vychladla. Necháme-li ji chladnout pomalu, bude spíš mazlavá, ne lepkavá. Podáváme teplou nebo studenou.

Poznámka

Podáváme teplou nebo studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept