Lepkavá rýže s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lepkavá rýže s mangem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17761 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
170 ml | Kokosová smetana |
400 g | Lepkavá rýže |
4 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Mungo klíčky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 324,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mango mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokosová smetana , Lepkavá rýže, Mungo klíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lepkavá rýže s mangem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve oloupeme manga a odkrojíme z nich (z protilehlých dvou stran) co největší 2 kusy dužiny vcelku. Snažíme se nezajíždět nožem moc blízko k pecce, kde je dužina již dřevnatá nebo moc vláknitá. Každou polovinu manga rozkrájíme podélně asi na 5 dílů. |
2 | Dílky manga vyrovnáme na talíř. K nim poklademe lžící hromádku sladké kokosové lepkavé rýže, kterou ještě zakapeme kokosovou smetanou a posypeme praženými klíčky munga. |
3 | Servírujeme při pokojové teplotě. |
Poznámka
(viz recept lepkavá rýže)