Jarní závitky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky s krevetami
Jarní závitky s krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Bambusové výhonky |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
8 ks | Koriandr čerstvý |
125 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 l | Omáčka švestková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Rýže dušená |
8 ks | Rýžový papír |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 764,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Cibulka jarní, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Olej rostlinný, Omáčka švestková, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rýžový papír, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní závitky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, rozkrájíme s okurkou na nudličky, jarní cibulky a bambusové výhonky pokrájíme drobně. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj jarní cibulky, mrkev, okurku a bambusové výhonky. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. Poté vmícháme krevety s rýží a vše opékáme ještě 2 minuty. Osolíme a opepříme. Přidáme sójovou omáčku, cukr, solamyl a mícháme do zhoustnutí. Necháme mírně vychladnout. |
3 | Směs rozdělíme na plátky těsta, okraje navlhčíme vodou, závitky zabalíme a okraje přitlačíme. |
4 | Olej rozehřejeme na pánvi, jární závitky opečeme po obou stranách dozlatova a odkládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk. |
5 | Závitky obložíme ozdobně nakrájenými jarními cibulkami a snítkami koriandru a servírujeme se švestkovou omáčkou. |