Jednoduchý recept

Sladkokyselý salát s tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17952

Ingredience

1 špetka Badyán
130 g Brokolice
1 ks Celer řapíkatý
1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
130 g Fazolové lusky zelené
250 g Hrachové lusky
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Solamyl
500 g Sýr sójový - Tofu
1 polévková lžíce Tamarindová šťáva
300 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 064kJ
8% Sacharidy 30 g
127% Tuky 95 g
19% Sodík 371 mg
26% Bílkoviny 15 g

Sladkokyselý salát s tofu postup přípravy receptu:

1

Tofu rozkrájíme na kostky. Na nudličky nakrájíme mrkev, papriky zbavené semen. Fazolky a hrachové lusky rozpůlíme, celer pokrájíme drobně, cibuli na kolečka a brokolici rozebereme na růžičky.

2

Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání krátce opečeme. Postupně přidáváme tofu a na mírném plameni opékáme ze všech stran dozlatova. Hotové tofu přeložíme do mísy a udržujeme teplé.

3

Do woku vložíme mrkev, celer, cibuli, papriky, lusky, fazolky, brokolici a vše za stálého míchání opékáme 3 minuty. Poté přidáme ústřicovou omáčku, tamarindový koncentrát, rybí omáčku, rajčatový protlak, sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, ocet a badyán. Vše řádně promícháme a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

4

Ve vodě rozpustíme solamyl, směs vmícháme do woku, přidáme tofu a zlehka obracíme a mícháme do té doby, dokud omáčka nezačne vařit a mírně nezhoustne.

5

Sladkokyselý salát rozdělíme do misek a servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept