Sladkokyselý salát s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý salát s tofu
Sladkokyselý salát s tofu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17952 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 špetka | Badyán |
130 g | Brokolice |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
130 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Hrachové lusky |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Solamyl |
500 g | Sýr sójový - Tofu |
1 polévková lžíce | Tamarindová šťáva |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 447,4mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli omáčka, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hrachové lusky, Ocet vinný, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Paprika červená, Tamarindová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Brokolice, Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá, Protlak rajčatový, Solamyl, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý salát s tofu postup přípravy receptu:
1 | Tofu rozkrájíme na kostky. Na nudličky nakrájíme mrkev, papriky zbavené semen. Fazolky a hrachové lusky rozpůlíme, celer pokrájíme drobně, cibuli na kolečka a brokolici rozebereme na růžičky. |
2 | Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání krátce opečeme. Postupně přidáváme tofu a na mírném plameni opékáme ze všech stran dozlatova. Hotové tofu přeložíme do mísy a udržujeme teplé. |
3 | Do woku vložíme mrkev, celer, cibuli, papriky, lusky, fazolky, brokolici a vše za stálého míchání opékáme 3 minuty. Poté přidáme ústřicovou omáčku, tamarindový koncentrát, rybí omáčku, rajčatový protlak, sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, ocet a badyán. Vše řádně promícháme a za stálého míchání opékáme 2 minuty. |
4 | Ve vodě rozpustíme solamyl, směs vmícháme do woku, přidáme tofu a zlehka obracíme a mícháme do té doby, dokud omáčka nezačne vařit a mírně nezhoustne. |
5 | Sladkokyselý salát rozdělíme do misek a servírujeme teplé. |