Recept

Kuře s římským kmínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 18035
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Kmín římský
450 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
100 g Sójové výhonky
1 polévková lžíce Zázvor celý
350 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 893kJ
3% Sacharidy 13 g
9% Tuky 6 g
27% Sodík 533 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kuře s římským kmínem postup přípravy receptu:

1

Papriky očistíme, zbavíme semen, nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semen, rozkrájíme na kolečka, čínské zelí pokrájíme a česnek prolisujeme.

2

Kuřecí maso krájíme na tenké proužky, vložíme na rozehřátý olej do woku a za stálého míchání opékáme 5 minut. Přidáme česnek, nastrouhaný zázvor, chilli papričku, římský kmín a zamícháme. Poté do woku vložíme všechny papriky a opékáme dalších 5 minut. Následně do směsi vmícháme sójové výhonky, zelí, chilli omáčku, sójovou omáčku a vše zahříváme tak dlouho, dokud zelí nezavadne.

3

Pokrm upravíme na předehřáté servírovací mísy, ozdobíme smaženým zázvorem, ihned servírujeme.

4

Příprava smaženého zázvoru: Oloupaný zázvor pokrájíme na tenké plátky. Vložíme je do vysoké vrstvy rozehřátého oleje a smažíme půl minuty. Zázvor odkládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept