Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18046

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Citrony
0,3 hrst Koriandr čerstvý
Kuřecí kari s kokosem
180 g Ananas
1 ks Cibule
150 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kari pasta
100 g Kokosový krém
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
450 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Limetková šťáva
150 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
300 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
8% Sacharidy 30 g
19% Tuky 14 g
20% Sodík 407 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kuřecí kari s kokosem postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme je a nakrájíme na kousky. Olej rozehřejeme ve woku, maso na něm do zlatova osmahneme za stálého míchání.

2

Z okry odstraníme stopky, cibuli rozkrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, vše přidáme k masu. Opékáme 3 minuty za stálého míchání. V misce smícháme kuřecí vývar, limetovou šťávu a kari pastu, vše přilijeme do woku, zamícháme, přiklopíme a na mírném plameni vaříme půl hodiny.

3

Kokosový krém hrubě nastrouháme, vmícháme do směsi a povaříme 5 minut. Přidáme na kostky nakrájený ananas, jogurt, pokrájený koriandr a vše prohřejeme 2 minuty za stálého míchání.

4

Pokrm ozdobíme klínky citronu, snítkami koriandru a servírujeme s vařenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nahořklou šťávu z okry odstraníme tak, že okru nařízneme na horním konci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept