Dýně na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně na smetaně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18080 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1000 g | Dýně |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 920,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Vyjmeme a kostky nakrájíme na silnější nudličky. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a povaříme na řidší omáčku. Nalijeme ji na nudličky dýně a dusíme je doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu přidáme zakysanou smetanu, ocet a podle chuti sůl. |