Pikantní játrové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní játrové špízy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Zbyněk Petráček |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Jablka |
400 g | Játra králičí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Pepř černý celý |
4 ks | Šalotka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 769,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Jablka, Med včelí, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní játrové špízy postup přípravy receptu:
1 | Připravená játra očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Špejle namočíme do studené vody. Šalotku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na silné dílky. |
2 | Necháme okapat špejle, pak na ně napichujeme střídavě kousky jater, dílky jablek a šalotku. |
3 | Olivový olej rozehřejeme a špízy opékáme z každé strany 2-3 minuty. Pté vyjmeme a pokapeme octem balsamico. |
4 | Špízy osolíme a opepříme dle chuti. Med s máslem ohřejeme, zbývající jablka a cibuli osmažíme na zbylém oleji a podáváme ke špízům. |