Štóla s čokoládou a cukrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štóla s čokoládou a cukrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1810 |
Ingredience
170 g | Čokoláda hořká |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
180 g | Mandle |
160 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 197,8mg |
Draslík | 437,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 202,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Mandle, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štóla s čokoládou a cukrem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu se 150g másla. Mícháme metličkou dokud se ingredience zcela nespojí. |
2 | Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Přidáme vanilkový prášek a cukr a směs odložíme stranou. |
3 | Ve vodní lázni v míse smícháme žloutky, moučkový cukr a mleté mandle. Poté mísu vyjmeme z vody, přidáme 80g mouky, směs důkladně promícháme a opatrě vmícháme sníh z bílků. |
4 | Troubu předehřejeme na 230C. |
5 | Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané a vysypané moukou. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 210C a pečeme ještě 20 minut. |
6 | Hotovou štolu ihned vyklopíme. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Štolu uchováváme zabalenou v alobalu.