Brambory na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory na víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18151 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory na víně postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli vložíme na rozehřáté máslo a necháme zpěnit. |
2 | Přidáme oloupané, na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a opepříme. Podlijeme vínem, přilijeme smetanu a brambory zvolna dusíme dohusta a doměkka. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pokrmům z kuřecího masa.