Opékaná rybí směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaná rybí směs
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18202 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Filé z aljašské tresky |
300 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Kečup |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 297,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékaná rybí směs postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kapří maso a porce filé nakrájíme vždy na 4 kousky, osolíme a obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme. |
2 | Do pánve přidáme máslo, trochu vody, kečup a worcester. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout. |
3 | Opečené kousky ryb upravíme na nahřáté talíře, podlijeme šťávou a obložíme dílky omytého citronu. |
4 | Podáváme se smaženými bramborovými hranolky. |