Jednoduchý recept

Gratinovaný květák se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 18220

Ingredience

1 ks Květák
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 910kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 342 mg
16% Bílkoviny 9 g

Gratinovaný květák se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a ve vařící osolené vodě uvaříme doměkka.

2

Měkký květák vyjmeme a po okapání urovnáme do zapékací mísy.

3

Na části másla osmažíme strouhanku, přidáme zbylé máslo, rozehřejeme a nalijeme na květák. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.

Poznámka

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept