Jednoduchý recept

Bramborové lívance s cibulí

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 39801

Ingredience

1 kg Brambory
150 g Cibule
50 g Mouka polohrubá
3 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana zakysaná 14%
20 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 959kJ
9% Sacharidy 31 g
11% Tuky 8 g
51% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g

Bramborové lívance s cibulí postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy vložíme brambory, cibuli, přidáme vejce, sůl, pepř, přisypeme trochu mouky a vymícháme těsto. Těsto by mělo být řidší.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, naběračkou na něj nalijeme těsto, rozlijeme ho po celé ploše pánve a smažíme z obou stran dorůžova. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme celé těsto.

3

Lívance rozdělíme na talíře, pomažeme kysanou smetanou a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept