Recept

Kuře s pomerančem a karamelem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18224

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Kuře
100 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pomeranče
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 786 kcal
Kilojoule 3 288kJ
2% Sacharidy 8 g
71% Tuky 53 g
23% Sodík 469 mg
98% Bílkoviny 55 g

Kuře s pomerančem a karamelem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut.

3

Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept