Dušené kuře s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře s křenem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18225 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Křen |
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 261,2mg |
Draslík | 582,4mg |
Vláknina | 838,3mg |
Vitamín A | 399,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Kuře, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuře s křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na másle opečeme dozlatova. |
2 | Maso vyjmeme a na tuku od opékání osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a necháme krátce osmahnout. Podlijeme trochou vody a povaříme. |
4 | Nakonec do omáčky nalijeme smetanu, necháme přejít varem a přidáme nastrouhaný křen. Dále už nevaříme. |