Piemontské rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piemontské rizoto
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18228 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
1 špetka | Tymián sušený |
3 dl | Vývar drůbeží |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 219,5mg |
Draslík | 659,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piemontské rizoto postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře nakrájíme na malé dílky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme trochou vývaru a chvíli podusíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme, až maso zcela změkne. |
2 | Měkké maso vyjmeme a do omáčky přidáme propláchnutou rýži, koření, vše zalijeme vývarem a podusíme asi 15 minut. Když je rýže měkká, vsypeme nasekanou petrželku a promícháme. |
3 | Na talířích pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Podáváme s rajčaty. |