Čočková polévka s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočková polévka s celerem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 18258 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
189 g | Čočka jedlá |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana lehká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 754,3mg |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 468,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Ocet vinný červený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zakysaná smetana lehká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čočková polévka s celerem postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které smažíme asi 4 minuty do změknutí. |
2 | Přidáme předem namočenou čočku, nadorobno nakrájený omytý a oloupaný celer a zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu, potom snížíme žár a přiklopíme poklicí. Vaříme asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Vše potom přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou konzistenci polévky. |
3 | Do polévky přidáme červený vinný ocet, zjemníme kysanou smetanou, dosolíme, dopepříme, promícháme a ihned podáváme. |