Koláč s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s hruškami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1827 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
270 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Droždí |
3 polévková lžíce | Hruškovice |
1 kg | Hrušky |
180 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka polohrubá |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 174,7mg |
Draslík | 198,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hrušky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo, vejce a vše dobře promícháme. |
2 | Hrušky oloupeme a jadřince odstraníme. Nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. Na závěr přilijeme šlehačku. |
3 | Troubu předehřejeme na 180C. Kruhovou porcelánovou formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 45minut. |
4 | Hotový koláč necháme nejprve vychladnout, poté pokapeme hruškovým destilátem a podáváme. |