Recept

Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18270

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Cibulka jarní
1 špetka Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
2% Sacharidy 7 g
64% Tuky 48 g
14% Sodík 286 mg
54% Bílkoviny 30 g

Dušené vepřové řízky s cibulkovou natí postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a po obvodu nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle. Řízky vyjmeme a přendáme na nahřátou mísu.

2

Na zbylém sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekanou cibulovou nať a okořeníme paprikou, kmínem a utřeným česnekem. Vložíme zpět maso, vše zalijeme smetanou a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou horké vody.

3

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept