Dušená jihočeská žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená jihočeská žebírka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
4 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,2mg |
Draslík | 389,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená jihočeská žebírka postup přípravy receptu:
1 | Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme. |
2 | Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka. |
3 | Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami. |