Vývar s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18394 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar s vínem postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce vlijeme 250 ml vody, přidáme připravenou zeleninu, bílé víno, sůl, cukr, oloupanou cibuli a bobkový list. Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 30 minut. |
2 | Vývar přecedíme. |
3 | Používáme k vaření ryb. |