Vepřová žebírka s hráškovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s hráškovou rýží
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18418 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 162,4mg |
Draslík | 530,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s hráškovou rýží postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, po okrajích nařízneme a potřeme olejem. Žebra osolíme, protřeme oloupaným, prolisovaným česnekem, mírně opepříme a poprášíme mletou paprikou. Necháme v chladu několik hodin odležet. |
2 | Potom maso po obou stranách krátce opečeme na rozehřátém oleji na pánvi. |
3 | Podáváme s dušenou rýží, do které jsme vmíchali sterilovaný hrášek. |