Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové srdce v kari 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 18420

Ingredience

0,5 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo škvařené
50 g Salám měkký
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové srdce
125 ml Vývar z hovězích kostí
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 653kJ
1% Sacharidy 4 g
38% Tuky 29 g
28% Sodík 564 mg
53% Bílkoviny 30 g
Vepřové srdce v kari
  • Vepřové srdce v kari
  • 1
  • Vepřové srdce v kari
  • 2
  • Vložit obrázek

Vepřové srdce v kari postup přípravy receptu:

1

Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.

3

Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.

4

Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

5

Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

6

Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
sonizna
Uživatel uvařil tento recept
Bohužel jsem neměla čas naložit srdce na celou hodinu, myslím ale, že to vůbec nebylo na škodu. Musím ovšem říct, že dušení probíhalo dlouze - srdíčko bylo pořád tvrdé, dusila jsem nejméně hodinu. Výsledek stál ale za to!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept