Hovězí maso v octě a oleji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v octě a oleji
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18486 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso vařené |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 600,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v octě a oleji postup přípravy receptu:
1 | Uvařené hovězí maso nakrájíme na plátky nebo na nudličky. |
2 | Z vývaru, octa, oleje, oloupané, na kolečka nakrájené cibule a okurky nakrájené na nudličky připravíme marinádu. |
3 | Nakrájené maso rozdělíme na talíře a zalijeme marinádou. |
4 | Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |