Špenátová vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová vejce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18505 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
30 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 530,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová vejce postup přípravy receptu:
1 | Omytý špenát krátce spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misek rozdělíme překrájené špenátové listy, osolíme, opepříme a do středu rozklepneme vždy jedno vejce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a navrch ještě položíme plátek slaniny. |
3 | Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |